Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Giulin Barbera del Monferrato
  • Giulin Barbera del Monferrato

Giulin Barbera del Monferrato

Accornero | 2020

Review (0)
€ 15,50
Incl. BTW
Op Voorraad

Zeer elegante, complexe Barbera met 12 maanden rijping op inox en grote eiken vaten. Jaarlijks goed voor de hoogste score in de Gambero Rosso, namelijk 3 glaasjes!

Gambero Rosso | ***

Krachtig & Complex
Barbera

Aantal :
  • 100% Beveiligde betaling
  • Levering binnen de 3 werkdagen

De familie Accornero maakt al vier generaties lang wijn met veel passie en toewijdingen. Het wijndomein is opgericht door overgrootvader Bartolomeo, geboren in 1839.  

Dit domein verbouwt Barbera en de traditionele, maar weinig bekende, Grignolino druif. Grignolino geeft lichtgekleurde rode wijnen die soms verrassend stevig uit de hoek kunnen komen. Maar de hoofddruif blijft toch Barbera die in vier verschillende cuvées wordt gebracht. 

Alle wijnen komen van eigen wijngaarden. Barbera heeft zachte tannines en toont zich dan ook vaak verleidelijker dan Nebbiolo in zijn jeugd.  Maar overproductie kan de smaak zodanig verdunnen dat de hoge natuurlijke zuren pijnlijk bloot komen te liggen.  In goedkope, commerciële Barbera wijnen durft men dat dan wel eens te maquilleren met wat restsuikers.  Hier doet Accornero gelukkig niet aan mee. Zij maken eerlijke, zuivere wijnen met de focus op hun fruit. Barbera op zijn best! 

60 Items

Land
Italië
Jaartal
2020
Druif
Barbera
Sluiting
Kurk
Schenktemperatuur
18°
Inhoud
75 cl
Smaakprofiel
Krachtig & Complex
Gambero Rosso
***

Help onze klanten kiezen door als eerste een review te schrijven!

Review schrijven
Giulin Barbera del Monferrato

Klanten die dit product gekocht hebben, hebben ook deze producten gekocht:

Giulin Barbera del Monferrato

Giulin Barbera del Monferrato

€ 15,50
Incl. BTW