Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Piandimare is het resultaat van een samenwerking tussen meerdere lokale wijnboeren  die in 1986 gestart is uit het besef dat ze een aantal unieke wijngaarden in bezit hadden. Deze wijngaarden beslaan een van de meest diverse delen van de Abruzzen, ze beginnen bij de bergen, lopen via rivieren en grasvlaktes tot bijna aan de kust. Vanaf het begin is besloten om slechts 1 enkele druif te cultiveren, de lokale Montepulciano D'Abruzzo, en om dit tot in de puntjes te beheersen. 

Het vrij nieuwe wijnhuis ligt bovenaan een heuvel en kijkt uit over het zuiden, op een steenworp van de wijngaarden. De wijngaarden zelf liggen in de Val di Foro vallei, waar een heerlijk briesje waait waardoor de druiven af kunnen koelen na een zomerse dag. Sinds het begin werken ze al volgens de principes van de biologische wijnbouw en dit werpt zijn vruchten af. Ondertussen is al meer dan de helft van de wijngaarden biologisch en de rest is nog een kwestie van tijd. 

Actieve filters

€ 13,50Prijs
Monolith Montepulciano d'Abruzzo
Krachtig & Complex
Montepulciano
€ 13,50Prijs
Monolith Montepulciano d'Abruzzo
  Dit label is opgedragen aan de Necropolis van Fossa en zijn monolieten. Volle Rijping van 12 maanden in inox, 12 maanden in eiken vaten en 6 maanden op fles. Intense kleur met levendige robijnvariaties. Mooie balans tussen de zuren, het fruit en de vanille aroma's door de houtrijping.  Aroma's van rood fruit, vanille, tabak en zoethout. Rijke en elegante wijn met een prachtige prijs /...
  € 13,50Prijs
  € 18,50Prijs
  Villamagna Montepulciano d'Abruzzo
  Krachtig & Complex
  Montepulciano
  € 18,50Prijs
  Villamagna Montepulciano d'Abruzzo
   Gemaakt van druiven van minstens 30 jaar oude wijngaarden in het Villamagna-gebied. 12 maanden rijping in nieuwe barriques, 12 maanden in inox en 6 maanden op fles. Diepe robijnrode kleur met een uitgesproken complexiteit in de neus, aangedreven door secundaire en tertiaire aroma's. Een wijn met een zeer mooie structuur met fijne tannines, evenwichtige zuurgraad en een lange en aanhoudende...
   € 18,50Prijs