Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Teso La Monja is eigendom van de familie Eguren, eveneens eigenaar van top-Rioja-huis Sierra Cantabria. Eind jaren negentig kwamen zij naar Toro met als doel daar wijn te maken met ‘power’, zoals de meeste wijnen in deze DO, echter met meer verfijning en elegantie. Aanvankelijk maakte Teso La Monja deel uit van de groep die eigenaar was van het bekende wijnhuis uit Toro, Numanthia. Dit domein werd echter verkocht aan de group achter Moët & Chandon en in 2007 startten zij Teso La Monja. Het bedrijf beslaat 160 ha waarvan 100 oude stokken.

Teso La Monja focust zich uitsluitend op het maken van topwijnen, zoals men dat leerde bij Numanthia. De oude pre-phylloxerastokken die hier staan en de samenstelling van de bodem dragen daartoe een belangrijk steentje bij. IJzerhoudende zangrond, kalkhoudende klei en gravel zijn voornaamste de bodemsoorten. Deze bodem houdt het minimale water dat hier (slechts in de winter) valt goed vast zodat de druiven in de warme, droge zomers meestal genoeg water hebben. Irrigatie is wel toegestaan in de DO Toro, maar hier maakt men daar geen gebruik van. Een voordeel van de droogte is dat er weinig ziektes voorkomen in de wijngaard zodat  bestrijdingsmiddelen vrijwel nooit nodig zijn. Men werkt deels biologisch en biodynamisch, echter zonder certificaat.

Teso La Monja heeft zich ondertussen opgewerkt tot één van de top domeinen van Toro met een prachtige, eigenzinnige stijl. 

Actieve filters

€ 11,90Prijs
Teso La Monja Romanico
 • GP | 90

Teso La Monja | 2021

Home
Zacht & Rond
Tempranillo
€ 11,90Prijs
Teso La Monja Romanico
  Home
  Mooie instapwijn van Teso La Monja gemaakt van 100% Tinta de Toro (lokale naam voor Tempranillo) welke in de geur en de smaak rijp, donker fruit, kruidigheid en subtiele hints vanille en tabak door de rijping op eikenhouten vaten heeft. Met een lange, aangenaam krachtige afdronk. 
  € 11,90Prijs
  € 22,50Prijs
  Teso La Monja Almirez
  • GP | 94

  Teso La Monja | 2020

  Home
  Krachtig & Complex
  Tempranillo
  € 22,50Prijs
  Teso La Monja Almirez
   Home
   De Almirez heeft in het glas een inktzwarte/paar kleur.Het is een volle complexe wijn met rijp donkerrood fruit: zwarte bessen, cassis, karamel, koffie, mineralen, tabak en mooie houttonen. Deze full-bodied Almirez is in de afdronk vlezig met een geweldige dichtheid en zuiverheid en een ellelange afdronk Volgens Robert Parker een wijn met ".....and a finish that lasts nearly 40 seconds....
   € 22,50Prijs
   € 175,00Prijs
   Teso La Monja Alabaster
   • RP | 96
   • GP | 97

   Teso La Monja | 2021

   Home
   Krachtig & Complex
   Tempranillo
   € 175,00Prijs
   Teso La Monja Alabaster
    Home
    De Alabaster is een volle aromatische wijn, gemaakt van oude wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Lage opbrengst dus zeer hoge kwaliteit en concentratie. Pruimen, zwarte bessen, kersen, mineralen, een vleugje mokka en prachtige tannines en een grootse finale. Deze wijn heeft een enorm potentieel. Er worden maximaal 4000 flessen gemaakt, alleen in de top jaren. 
    € 175,00Prijs