Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

De grondlegger van Ruinart is de Benedictijn Dom Thierry Ruinart, hij was de rechterhand van de grondlegger van de sprankelende champagne Dom Perignon en zijn neef Nicolas Ruinart.

Ruinart is opgericht in 1729 en is daarmee het oudste champagnehuis ter wereld. Het huis werd opgericht direct nadat Louis XV het in 1728 toestond om wijn in flessen te transporteren. Voorheen mocht wijn (en dus ook champagne) alleen in vaten vervoerd worden. Hierdoor kon champagne niet naar ver gelegen markten worden gebracht en werd champagne alleen gedronken in de buurt van de productieplaats.

De eerste bezorging van Ruinart champagne werd in januari 1730 verzonden. In eerste instantie was Ruinart champagne bedoeld als relatiegeschenk. Dom Ruinart’s broer was een kledingkoopman. Maar zes jaar later werden de activiteiten in de kledingbusiness gestaakt. Wegens succes ging Ruinart zich volledig op de verkoop van champagne richten.

Tot na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf in handen geweest van de familie Ruinart. Toen in 1949 Betrand Mure directeur werd van Ruinart besloot deze om een overeenkomst aan te gaan met baron Phillipe de Rothschild. DE eigenaar van het bekende  Château Mouton-Rothschild. De Rothschild verwierf de helft van de aandelen van het huis.

Tussen 1949 en 1963 verviervoudigde de omzet van Ruinart Champagne. Omdat het champagnehuis meer behoefte aan investeringen had en de Rothschild het niet wenselijk vond om nog meer te investeren verkocht hij zijn belangen. In 1963 werd Moët & Chandon voor 80% eigenaar van Ruinart.

Vandaag de dag is het huis dat de Ruinart champagne produceert in bezit van de holding LVMH (Louis Vuitton Moët Henessy). Een ander champagnehuis die deze holding onder andere bezit is Veuve Clicquot.

Ruinart heeft net als andere champagnehuizen een geheel eigen stijl die wordt gekenmerkt  door het gebruik van Chardonnay. Ruinart is een ‘Maison chardonnay’.

Het huis is gevestigd in Reims. Dit maakt het bijzonder dat Ruinart een Maison chardonnay is want in deze streek ligt de nadruk vooral op de verwerking van pinot noir uit de Montagne de Reims. Het gebruik van veel chardonnay wordt meer toegepast door champagnehuizen uit Épernay waar druiven worden geoogst uit de  Côte des Blancs.

De champagneflessen van Ruinart worden gelagerd in grote en stille kalksteengroeven onder Reims. In deze zogeheten crayères is de temperatuur constant in zowel de zomer als de winter. Deze groeven, waarin honderdduizenden flessen liggen te rijpen zijn een officieel historisch monument. 

Actieve filters

€ 58,00Prijs
R de Ruinart Brut

Ruinart

Home
Bruisend & Fris
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
€ 58,00Prijs
R de Ruinart Brut
  R de Ruinart is een goede weergave van het karakter van Ruinart. Deze brut champagne bestaat uit een relatief groot aandeel chardonnay (40%), aangevuld met 49% pinot noir en 11% meunier. De champagne heeft een levendige, heldergele kleur met gouden reflecties.  Aroma's van wit fruit zoals peren en Bosc-appels, abrikozen, hazelnoten en verse amandelen. Bloemige en kruidige tonen voegen extra...
  € 58,00Prijs
  € 80,00Prijs
  Ruinart Blanc de Blancs
  Bruisend & Fris
  Chardonnay
  € 80,00Prijs
  Ruinart Blanc de Blancs
   Deze 100% Chardonnay champagne is uitgegroeid tot het visitekaartje van Ruinart, en tot één van de topreferenties in Champagne. Aroma's van limoen, peer, perzik, witte bloemen en wat gember. 
   € 80,00Prijs
   € 80,00Prijs
   Ruinart Rosé

   Ruinart

   Home
   Bruisend & Fris
   Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
   € 80,00Prijs
   Ruinart Rosé
    Home
    De allereerste rosé Champagne. Deze topchampagne is een harmonieuze blend tussen de aromatische frisheid van Côte des Blancs en Montagne de Reims chardonnay (45%) en het fruitige karakter van Montagne de Reims en Vallée de la Marne pinot noir (43% gevinifieerd als wit en 12% gevinifieerd als rood). Complexe aroma's van granaatappel, lychee rozen en rode bessen. 
    € 80,00Prijs