Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Bodegas Terras Gauda ligt in het noodwesten van Spanje en  maakt een aantal buitengewone goede wijnen. Naast de bekende albariño-druif gebruiken ze ook loureiro (gekend vanuit de de Vinho Verde regio in Portugal), en de bijna uitgestorven Caiño-druif.

Caiño is een late rijping en lage opbrengst druif, die de zuurtegraad goed behoudt. Hun La Mar wijn bestaat uit 100% Caiño, zeer uitzonderlijk in de regio.

Een deel van hun filosofie is om albariño te mengen met andere lokale druifvariëteiten om verschillende expressies te bieden. Hun vlaggenschip, O Rosal, bestaat uit Albariño, Loureiro en Caiño. Ze maken ook een 100% albariño, Abadia de San Campo genaamd.

Een reductieve wijnbouwfilosofie die gebruik maakt van inheemse gisten en roestvrij staal wordt gebruikt om de frisse, aromatische diepten van deze rassen te accentueren.

Terras Gauda is 160 hectare groot en is gelegen in de O-Rosal vallei aan het einde van de Miño rivier, met wijngaarden tussen 50 en 150 meter boven zeeniveau, op rollende heuvels vlak naast de bossen.

Actieve filters

€ 17,90Prijs
Terras Gauda O Rosal
  • GP | 91

Terras Gauda | 2022

Rias Baixas
Fris & Fruitig
Albariño, loureira, caiño blanco
€ 17,90Prijs
Terras Gauda O Rosal
    Rias Baixas
    Terras Gauda is dankzij de bijzondere blend van 3 inheemse druivensoorten een curieuze, complexe wijn. Rijpe appel, hard wit fruit en een hint van sinaasappelschil. Mooie, filmende afdronk.  Een topwijn in dit prijssegment.
    € 17,90Prijs