Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Bodegas Terras Gauda ligt in het noodwesten van Spanje en  maakt een aantal buitengewone goede wijnen. Naast de bekende albariño-druif gebruiken ze ook loureiro (gekend vanuit de de Vinho Verde regio in Portugal), en de bijna uitgestorven Caiño-druif.

Caiño is een late rijping en lage opbrengst druif, die de zuurtegraad goed behoudt. Hun La Mar wijn bestaat uit 100% Caiño, zeer uitzonderlijk in de regio.

Een deel van hun filosofie is om albariño te mengen met andere lokale druifvariëteiten om verschillende expressies te bieden. Hun vlaggenschip, O Rosal, bestaat uit Albariño, Loureiro en Caiño. Ze maken ook een 100% albariño, Abadia de San Campo genaamd.

Een reductieve wijnbouwfilosofie die gebruik maakt van inheemse gisten en roestvrij staal wordt gebruikt om de frisse, aromatische diepten van deze rassen te accentueren.

Terras Gauda is 160 hectare groot en is gelegen in de O-Rosal vallei aan het einde van de Miño rivier, met wijngaarden tussen 50 en 150 meter boven zeeniveau, op rollende heuvels vlak naast de bossen.

Er zijn 3 producten.

€ 13,90Prijs
Terras Gauda O Rosal

Terras Gauda | 2016

Rias Baixas
Vol & Zacht
100% Albarino
€ 13,90Prijs
Terras Gauda O Rosal
  Rias Baixas
  Deze 100 procent Albariño-cuvée werd internationaal reeds met veel prijzen onderscheiden. Logisch, want hij charmeert enorm door zijn rijk boeket van abrikozen, meloen en kruiden, gevolgd door een mollige, rijpe smaak met vooral opnieuw abrikozen maar ook de pittige frisheid van citrusvruchten. Ideaal bij het aperitief, schelpdieren of gemengde salades.
  € 13,90Prijs
  € 16,90Prijs
  Terras Gauda O Rosal
  • GP | 91

  Terras Gauda | 2018

  Rias Baixas
  Fris & Fruitig
  Albariño, loureira, caiño blanco
  € 16,90Prijs
  Terras Gauda O Rosal
   Rias Baixas
   Terras Gauda is dankzij de bijzondere blend van 3 inheemse druivensoorten een curieuze, complexe wijn. Rijpe appel, hard wit fruit en een hint van sinaasappelschil. Mooie, filmende afdronk.  Een topwijn in dit prijssegment.
   € 16,90Prijs
   € 27,90Prijs
   € 27,90Prijs
   Terras Gauda La Mar

   Terras Gauda | 2014

   Rias Baixas
   Rijk & Complex
   caiño blanco, albariño, loureiro
   € 27,90Prijs
   Terras Gauda La Mar
    Rias Baixas
    Rijp en floraal boeket van vooral geel fruit, licht exotisch, met o.a. banaan, mango en perzik. Ook in de smaak rijp en mollig, opnieuw exotisch (perzik, abrikoos, melocotón), maar tegelijk ook met veel mineraliteit en levendige zuren. Lange afdronk. Een plezier om te drinken.
    € 27,90Prijs