Nepis Sauvignon
Giusti Wine
€ 12,50Prijs
Levering binnen de 3 werkdagen - gratis vanaf 100 €
Afkomstig van prominente terroirs van Alicante, de hooglanden van Vinalopó met zijn Monastrell en Alicante Bouschet, en de middelandse kustgebieden met zijn Giró van Finca de Abargues.
Aroma's van rijp rood fruit, kruiden, dennen en rozemarijn. Volle Mediterrane frisheid evenwichtig en ruim in de mond.
Pepe Mendoza is een van de meest getalenteerde en erkende wijnmakers in Spanje. Hij begon op jonge leeftijd met het helpen van zijn vader, de oprichter van de prestigieuze Bodegas Enrique Mendoza in Alicante. Hij studeerde wijnbouw en oenologie, voerde zijn practicum uit en werkte over de hele wereld. Bij zijn terugkeer in Spanje nam hij de leiding van het familiebedrijf over.
Casa Agricola is de droom van Pepe Mendoza in wording. Na meer dan 25 jaar ervaring met het maken van wijn, het ontwikkelen en begrijpen van de bodem, de variëteiten en het klimaat van Alicante, was de tijd rijp om aan zijn persoonlijke onderneming te beginnen, samen met zijn vrouw Pepa Agulló Llorca en hun kinderen. Duurzaamheid, respect en traditie vormen de kern van het project. Casa Agricola was geboren.
Dit wijndomein richt zich voornamelijk op lokale mediterrane variëteiten met een lage opbrengst, afkomstig van hun eigen wijngaarden, van 40 tot 77 jaar oud.
Pepe probeert met passie het beste van het landschap en klimaat van Alto Vinalopó en Marina Alta tot uitdrukking te brengen. Beide zijn belangrijke wijngebieden van de D.O. Alicante, een historische Appellatie in Spanje. Gedeeltelijk hoogland en deels aan de kust. Hij wil hun bodem, hun bergen, hun zee, hun karakter en alle magie van de Middellandse Zee weerspiegelen.
De percelen "Benimei" en "Abargues" in Pla de Lliber liggen in de door de zee beïnvloede regio Marina Alta. De 12 hectare hier produceren Moscatel van Alexandrië en Giró.
Hoewel niet-gecertificeerd biologisch, heeft natuurlijke landbouw prioriteit, duurzaam en respectvol voor het milieu.
Na minimale tussenkomst, kleine ambachtelijke productie, fermentatie met hun eigen inheemse gisten, wordt elke variëteit apart gevinifieerd. Elke wijn heeft een andere evolutie. Sommige gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde tanks, sommige in amfora's. Ze worden gerijpt in roestvrijstalen tanks om het fruitige karakter en de primaire aroma's te behouden, of in de klei-amfora's gemaakt door keramist Juan Padilla, of in Frans eikenhout en vervolgens gebotteld.
Hun wijnen zijn een prachtige referentie voor de regio en vallen jaar na jaar in de prijzen.
Help onze klanten kiezen door als eerste een review te schrijven!
Giusti Wine
Terras Gauda
Giusti Wine
Accornero
Castiglion Del Bosco
Merum Priorati
Romantica
Acetaia Sereni
Vinedos Sierra Cantabria
Castiglion Del Bosco
Jet Import
Salomon Undhof
Quinta de La Rosa
Quinta de la Rosa
Matsu
Ruinart