Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Dominio de Atauta

Dominio de Atauta | 2017

Review (0)
€ 30,50
Incl. BTW
Op Voorraad

100% tempranillo (lokaal: tinto fino). Deze jaargang is uitsluitend gemaakt van druiven van pre-phylloxerastokken en heeft 16 maanden op Franse eiken vaten gelegen, waarvan 40% nieuwe. 

Intense aroma's van rood en zwart fruit, tijm, lavendel en rozemarijn tegen een achtergrond van mineraal krijt, eigen aan de kalkhoudende rotsgronden in de Atauta vallei. Vol en vettig in de mond, met een elegante frisheid. 

Robert Parker | 93
Guia Penin | 94

Krachtig & Complex
Tempranillo

Aantal :
  • 100% Beveiligde betaling
  • Levering binnen de 3 werkdagen

De reis van de wijnimporteur Miguel Sánchez naar Atauta was een toevalstreffer voor de hele regio. Op doorreis door de Ribera del Duero ontdekte hij het kleine dal met zijn oeroude, verlaten wijngaarden, meer dan 400 jaar oude wijnkelders, oeroude keldergewelven en zelfs de stenen wijnpersen uit de 13e eeuw waren nog voorhanden. Een in slaap gevallen wijnwonderland. Het oosten van de D.O. stond erom bekend, dat het moeilijk te exploiteren was, want de druivenstokken staan op een aanzienlijke hoogte van bijna 1.000 meter. Miguel Sánchez kwam, zag en overwon: de jongste Tempranillo druivenstokken zijn 60 jaar oud, de oudste stokken zijn tot wel 160 jaar oud, echt ongelooflijk. Een immense rijkdom! Ze gaven direct buitengewoon mooie resultaten, nadat de verwilderde percelen wakker gekust waren.

Met het verschijnen van de eerste wijnen werd meteen duidelijk, dat het hier niet alleen om één van de beste wijnen van het hele land ging, maar zelfs van de hele wereld! De streng biologische en perceel voor perceel apart opgevoede wijnen behoren tot de beste, die ooit uit de druivensoort Tempranillo gewonnen zijn.

31 Items

Jaartal
2017
Druif
Tempranillo
Sluiting
Kurk
Schenktemperatuur
18°
Inhoud
75 cl
Smaakprofiel
Krachtig & Complex
Robert Parker
93
Guia Penin
94

Help onze klanten kiezen door als eerste een review te schrijven!

Review schrijven
Dominio de Atauta

Klanten die dit product gekocht hebben, hebben ook deze producten gekocht:

16 andere producten in dezelfde category:

Dominio de Atauta

€ 30,50
Incl. BTW