Levering binnen de 3 werkdagen - gratis vanaf 100 €
De geschiedenis van Massolino's wijnbouw begon in 1896 met Giovanni Massolino, een vasthoudend en creatief man die deze karaktereigenschappen doorgaf aan de huidige eigenaars en directe afstammelingen, Franco en Roberto Massolino.
Zij zijn erin geslaagd de echte wijnrenaissance van de jaren negentig mee te maken, door de kelder en wijnmakerij te renoveren met de invoering van nieuwe oenologische en agronomische technieken.
Innovatie wordt daar waar mogelijk toegepast, maar de oude traditie worden eveneens behouden.
De filosofie van Massolino is om met passie wijn te maken in zijn gebied van oorsprong, met behoud van het typische karakter van de autochtone wijnstok. Zij zijn er vast van overtuigd dat er een onverbrekelijke band bestaat tussen wijnstokken, grondgebied en wijnbouwers.
Massolino is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de topdomeinen van Piëmonte en vallen jaar na jaar in de prijzen.
Deze wijn heeft een prachtige paarsrode kleur en een bouquet van zowel rood als zwart fruit. De frisse aanzet wordt gevolgd door een smaak van bramen, bosaardbeien en frambozen. Fruitige, zachte wijn met een mooie finale.
Diep paarsachtig, bijna ondoordringbaar rood. Boeket is elegant, zoet en verleidelijk, de intense en fruitige tonen die kenmerkend zijn voor Barbera komen naar voren. Goed uitgebalanceerd, fris en met aangename zuren. Een makkelijk drinkbare wijn die lekker en rijk is.
Deze elegante Nebbiolo wordt gemaakt van druiven van jonge stokken uit de Barolo wijngaarden. Deze wijn kan zeker gezien worden als een ‘kleine’ Barolo. Donker tot bruinrood van kleur. Aroma's van framboos, viooltjes met iets aards, kruidig, kaneel en wat lichte eik. Volle, stevige smaak met aangename zuren, een klein bittertje, harmonieus met een prachtige afdronk.
Deze elegante Nebbiolo wordt gemaakt van druiven van jonge stokken uit de Barolo wijngaarden. Deze wijn kan zeker gezien worden als een ‘kleine’ Barolo. Donker tot bruinrood van kleur. Aroma's van framboos, viooltjes met iets aards, kruidig, kaneel en wat lichte eik. Volle, stevige smaak met aangename zuren, een klein bittertje, harmonieus met een prachtige afdronk.
Wat zachter dan zijn Barolo broer, met veel finesse en charme. Uitstekende harmonie, mooi geïntegreerde tannines en evenwichtige zuurgraad, een prachtige referentie van deze buitengewone regio.
Massolino's Barbera d'Alba Gisep richt zich op de zwoele, rokerige en verfijnde kant van deze populaire Piemontese druif. Donkere kers, pruim, rook, zoethout, wierook en leder geven deze topper een geweldige smaakcomplexiteit en diepte. Barbera op zijn best!
Deze Barolo wordt gemaakt van verschillende percelen in Serralunga, wat zorgt voor een prachtige variatie in smaak en beleving. Traditionele rijping in grote Slavische eikenhouten vaten, om een zuiverdere en meer uitgesproken identiteit te behouden. Een breed en variabel scala aan aroma's, met een verrassende expressieve evolutie in de tijd. Top Barolo.
Intens, zeer complex, met een breed scala aan tonen van rood fruit gecombineerd met bloemige en kruidige hints. Vooral na enkele jaren rijping toont deze Barolo alle elegantie en charme die alleen Nebbiolo-druiven kunnen bieden. Enorm bewaarpotentieel. Deze 2019 kreeg een score van maar liefst 97/100 op Robert Parker.
Parussi is de meest open en fruitige Barolo van Massolino. Aroma's van sappige rode en paarse bessen, kruiden en munt. In de mond is Parussi zijdeachtig, bloemig en rond, met alle sensualiteit die typerend is voor dit verfijnde wijnhuis.