Valpolicella Ripasso Vergroot foto

Valpolicella Ripasso

Giusti Wine

Ripasso is een mengeling tussen een "gewone" rode Valpollicella en een Amarone. Ripasso krijgt een tweede gisting op de geperste ingedroogde druiven van de Amarone. Deze Ripasso van Giusti heeft een robijnrode kleur en aangename aroma's van rood fruit. Ontkurk deze top baby-amarone een uurtje op voorhand. 

Meer details

Jaartal2017
DruifCorvina Veronese, Corvinone & Rondinella
SluitingKurk
Schenktemperatuur18°
Inhoud75 cl

18,90 €

Meer informatie

In 2004 heeft Ermenegildo Giusti een oude familietraditie nieuw leven ingeblazen met de aankoop van twee hectare grond voor wijngaarden. Zijn vader Augusto Giusti, geboren in Vennissieux (Frankrijk) was tevens wijnbouwer.

Op deze locatie lag vroeger de bekende wijngaard Dal Col, die eigendom was van de familie van zijn vrouw. Hoewel het slechts een klein landgoed was met een paar hectare land, was het bekend om zijn traditionele, hoogwaardige productie van Prosecco, Bianchetta en Verdiso wijn.

Giusti Wine ontwikkelde zich zeer snel, momenteel heeft het een oppervlakte van ongeveer 75 hectare wijngaarden.

De wijngaarden liggen tussen de heuvels van Montello en de rivier de Piave. Ze omarmen de abdij van de stad Nervesa della Battaglia.

Naast loepzuivere Prosecco's worden hier ook prachtige rode Veneto en Valpolicella wijnen gemaakt, o.a. Valpolicella Ripasso en Amarone. 

Reviews

Door op 27 Jan 2019 (Valpolicella Ripasso) :
(5/5

Heerlijke Ripasso

Nog jonge, maar heerlijke Valpolicella Ripasso!

 Rapporteer misbruik

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...