Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

El Jardin de La Emperatriz Blanco

Finca La Emperatriz | 2020

Reviews (1)
€ 8,90
Incl. BTW
Op Voorraad

Viura is zijn puurste vorm, fris en fruitig met een mooie balans. 


Fris & Fruitig
Viura

Aantal :
 • 100% Beveiligde betaling
 • Levering binnen de 3 werkdagen

De motor achter Finca La Emperatriz bestaat uit de broers Eduardo en Víctor Hernáiz. Sinds zij dit bedrijf in 1996 kochten, werken zij energiek aan de productie van kwaliteitswijnen. Ze trekken als het ware de aroma’s en smaken uit de grond van hun 101 hectare wijngaarden. Die liggen op 570 meter hoogte in het uiterste noordwesten van La Rioja, waar de omstandigheden behoorlijk ruig zijn.

De grond van de wijngaarden is arm, hard en bedekt met keien. Daar zijn Eduardo en Víctor blij mee, want, zeggen ze, ‘het geeft onze wijnen elegantie en een uitgesproken mineraliteit’. De bodem draineert goed en de laag stenen zorgt voor isolatie. Bovendien reflecteren de witte keien het zonlicht, zodat de druiven daar dubbel van profiteren.

De wijngaard is onderverdeeld in kleinere percelen. Ieder perceel heeft specifieke kenmerken wat betreft bodem en microklimaat, waar de broers de druivenrassen die ze er planten en de manier waarop ze de wijngaard verzorgen op aanpassen. ‘De kwaliteit van de wijn wordt geboren in de wijngaard’, is hun overtuiging. Met die kwaliteit zit het zeker goed, want hun wijnen scoren internationaal hoog. Zelf doen ze er nuchter over: ‘We maken wijnen die we zelf lekker vinden. En daar zoeken we mensen bij die ze ook lekker vinden.’

29 Items

Land
Spanje
Jaartal
2020
Druif
Viura
Sluiting
Kurk
Schenktemperatuur
Inhoud
75 cl
Smaakprofiel
Fris & Fruitig
Kenny Martens12-07-2021
Lekker zomers

Frisse Rioja, zonder houtlagering, heerlijk op warme zomerdagen.

  Review schrijven
  El Jardin de La Emperatriz Blanco

  Klanten die dit product gekocht hebben, hebben ook deze producten gekocht:

  16 andere producten in dezelfde category:

  El Jardin de La Emperatriz Blanco

  € 8,90
  Incl. BTW