Nieuw Romantica Crianza Magnum Vergroot foto

Romantica Crianza Magnum

de Bardos

Deze wijn heeft een diepe kersrode kleur met paarse rand en een aantrekkelijke neus met veel fruit en zoethout, gecombineerd met tonen van het 14 maanden rijpen in Franse eiken vaten. Hij heeft veel body met afgeronde tannines en een aangename afdronk van zwart fruit en kreupelhout. Verpakt in een prachtige geschenkdoos!

Tim Atkin MW: 94/100
Guía Peñín 2021: 91/100

Meer details

DruifTempranillo
SluitingKurk
Schenktemperatuur18°
Inhoud150 cl

34,50 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

De Bardos is een topdomein ontstaan door de groep Vintae. Het is gevestigd in de Ribera del Duero en maakt wijnen op basis van de lokale Tinta del País oftewel Tempranillo maar ook de Verdejo-druif in de Rueda DO. De wijngaarden behoren tot de oudste van de Ribera del Duero en dat zorgt voor een uitmuntende kwaliteit.

Hun rode wijnen komen van enkele van de oudste en hoogste wijngaarden van het hoogplateau van de Denominación de Origen Ribera del Duero. Daar, in Moradillo de Roa en Fuentemolinos, eist het dorre landschap alles van de oude, diepgewortelde struiken. Maar juist deze uitdaging vereist dat wijnstokken bijzonder goed en geconcentreerd sap produceren. Uit de lage opbrengsten van de Tinta del País-wijnstokken - zoals de tempranillo in het Castiliaans wordt genoemd - is een droomwijn ontstaan, die op indrukwekkende wijze laat zien waarom de Ribera del Duero bij de meest gewilde wijnbouwgebieden van Spanje hoort.

Reviews

Geef als eerste een review !