Nieuw Terra Conti Zecca Vergroot foto

Terra

Conti Zecca

Intens robijnrode kleur die naarmate de veroudering een granaatkleur aanneemt.  Stevige body die rijk en gestructureerd is met harmonieuze zachte tannines. Deze wijn heeft gedurende 14 maanden gerijpt op klein Franse eiken vaten, nadien nog 12 maanden op inox vat en 3 maanden verfijning op fles.

Meer details

Jaartal2017
DruifAglianico, Negroamaro
SluitingKurk
Schenktemperatuur19°
Inhoud75 cl

17,90 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Puglia ligt in de hak van de Italiaanse laars. Het is een omvangrijk, verlaten gebied, gedomineerd door grote landbouw- en wijnbedrijven.

De wijnen van Conti Zecca komen uit de buurt van de stad Lecce, middenin de hak. Conti Zecca is hier een van de weinige familiebedrijven. De familie verhuisde in de 15e eeuw van Napels naar Puglia, en sindsdien maken ze wijn op dit domein. Tegenwoordig runnen de nakomelingen van Graaf Zecca dit bedrijf. Ze dragen allen nog steeds de titel Conti Zecca, wat Graaf van Zecca betekent.

Een aantal van hun wijngaarden ligt aan de kust. Deze brengen lichtere wijn voort omdat de bodem daar niet zo diep is. De landinwaarts gelegen wijngaarden hebben een diepere bodem. De wijnen die daarvandaan komen zijn wat voller, met dikker fruit.

Reviews

Geef als eerste een review !