Nieuw Revival Vergroot foto

Revival

Bodegas Godeval

Een van de beste witte wijnen van Spanje, valt jaar na jaar in de prijzen. Zeer complex met een geweldig bewaarpotentieel. 

Meer details

Jaartal2018
DruifGodello
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

32,00 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

In 1974 nam een groep wijnbouwers het voortouw om de streek Valdeorras in Galicië nieuw leven in te blazen. Hun missie was duidelijk: de plaatselijke godello moest voor een revolutie gaan zorgen.

In 1985 stichtten twee leden van de groep, Horacio Fernandez en Jose Luis Bartolome, het prachtige Bodegas Godeval. Dit wijndomein werd het eerste huis ooit, dat een wijn van 100% godello maakte, een schitterende droge witte wijn.

Wijnschrijver Hubrecht Duijker typeerde deze wijn eens als een compromis tussen een Riesling en een Pouilly-Fuissé. Ook was Godeval een van de eerste wijnmakerijen in Galicië waar de wijn op het domein werd gebotteld.

De 38 hectare wijngaard liggen op terrassen op de berghellingen, waar de druiven goed aan de middagzon zijn blootgesteld. Er heerst een landklimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan: er valt zo’n 40 centimeter neerslag per jaar. De wijnstokken leveren hier 44 hectoliter per hectare op: dat is de helft van het lokale maximaal toegestane aantal.

Godello is een belangrijke Spaanse witte druif, vooral in de wijngebieden Bierzo, Monterrei en Valdeorras (Galicia), allen in het noordwesten van Spanje. Een rijzende ster in de wijnwereld als we Jancis Robinson en Decanter mogen geloven. Rond 1970 stond Godello op uitsterven, maar het druivenras werd gered dankzij de inspanningen van deze twee Spanjaarden die het Godello Revival project startten.

Reviews

Geef als eerste een review !