Nieuw Godello Vergroot foto

Godello

Bodegas Godeval

Een aantrekkelijk parfum van citrusfruit, groene appel, witte perzik, bloemen en kruiden. In de smaak is de wijn mooi gestructureerd met een opvallende mineraliteit en prachtige zuurgraad. Topper uit Valdeorras, bakermat van de Godello druif. 

Meer details

Jaartal2019
DruifGodello
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

13,90 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

In 1974 nam een groep wijnbouwers het voortouw om de streek Valdeorras in Galicië nieuw leven in te blazen. Hun missie was duidelijk: de plaatselijke godello moest voor een revolutie gaan zorgen.

In 1985 stichtten twee leden van de groep, Horacio Fernandez en Jose Luis Bartolome, het prachtige Bodegas Godeval. Dit wijndomein werd het eerste huis ooit, dat een wijn van 100% godello maakte, een schitterende droge witte wijn.

Wijnschrijver Hubrecht Duijker typeerde deze wijn eens als een compromis tussen een Riesling en een Pouilly-Fuissé. Ook was Godeval een van de eerste wijnmakerijen in Galicië waar de wijn op het domein werd gebotteld.

De 38 hectare wijngaard liggen op terrassen op de berghellingen, waar de druiven goed aan de middagzon zijn blootgesteld. Er heerst een landklimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan: er valt zo’n 40 centimeter neerslag per jaar. De wijnstokken leveren hier 44 hectoliter per hectare op: dat is de helft van het lokale maximaal toegestane aantal.

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...