Grand Siecle Vergroot foto

Grand Siecle

Laurent Perrier

Laurent Perrier Grand Siècle is een prachtige champagne die verpakt is in een mooie en elegante doos. Een zeer uniek champagne vervaardigd van Chardonnay en Pinot Noir druiven. Deze cuvée is gemaakt met druiven uit maar liefst drie goede oogstjaren! Dit geeft hem diepgaande, complexe tonen van verse truffel in zijn aroma met toetsen van verse zachte boter. Top champagne!

Meer details

JaartalNvt
DruifPinot Noir
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

135,00 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Dit jaar brengt Laurent Perrier hun eerste 'Nieuwe' champagne uit sinds 1981. 'La Cuvée' vervangt hun traditionele Non-Vintage Brut - maar het Huis wil heel graag benadrukken dat dit veel meer is dan een eenvoudige rebranding-oefening. Dit is een totaal andere 'Cuvee'.

De eerste upgrade is dat LP, door het kopen en controlleren van meer wijngaarden, nu meer controle heeft over de kwaliteit van zijn fruit. Om het 'recept' te verbeteren, brengt de wijn een extra jaar door in de kelder, wat resulteert in een complexere en meer ontwikkelde smaak. Verder heeft de keldermeester het Chardonnay-gehalte van de blend verhoogd tot 55% - wat zorgt voor meer aromatische frisheid en  elegantie. Tot slot hebben ze ook de zoetheid van de dosering met 10% verminderd - het resultaat is een heldere, meer delicate wijn.

Reviews

Geef als eerste een review !