Cuvée Rosé Vergroot foto

Cuvée Rosé

Laurent Perrier

Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée Rosé Brut. Deze wijn wordt onder wijnliefhebbers vooral geroemd om z’n intens stuivende bouquet, verfijnde smaak en gastronomische waarde. Esthetici vallen voor de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goudomrande roze etiket waarin deze rosé is gebotteld.

Meer details

JaartalNvt
DruifPinot Noir
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

56,50 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Dit jaar brengt Laurent Perrier hun eerste 'Nieuwe' champagne uit sinds 1981. 'La Cuvée' vervangt hun traditionele Non-Vintage Brut - maar het Huis wil heel graag benadrukken dat dit veel meer is dan een eenvoudige rebranding-oefening. Dit is een totaal andere 'Cuvee'.

De eerste upgrade is dat LP, door het kopen en controlleren van meer wijngaarden, nu meer controle heeft over de kwaliteit van zijn fruit. Om het 'recept' te verbeteren, brengt de wijn een extra jaar door in de kelder, wat resulteert in een complexere en meer ontwikkelde smaak. Verder heeft de keldermeester het Chardonnay-gehalte van de blend verhoogd tot 55% - wat zorgt voor meer aromatische frisheid en  elegantie. Tot slot hebben ze ook de zoetheid van de dosering met 10% verminderd - het resultaat is een heldere, meer delicate wijn.

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...