Amarone Classico Superiore Vergroot foto

Amarone Classico Superiore

Giusti Wine

Het boeket is intens met tonen van verheven fruit en hints van pruimen, marascakers en kersen. De smaak is vol, rond, verwarmend met zachte, elegante tannines. Drink deze stevige topwijn met stoofpotjes, bij oudere kazen of gewoon aan de haard. Open zeker een uurtje op voorhand. 

Meer details

Jaartal2014
DruifCorvina Veronese, Corvinone & Rondinella
SluitingKurk
Schenktemperatuur18°
Inhoud75 cl

52,00 €

Waarschuwing: laatste producten!

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

In 2004 heeft Ermenegildo Giusti een oude familietraditie nieuw leven ingeblazen met de aankoop van twee hectare grond voor wijngaarden. Zijn vader Augusto Giusti, geboren in Vennissieux (Frankrijk) was tevens wijnbouwer.

Op deze locatie lag vroeger de bekende wijngaard Dal Col, die eigendom was van de familie van zijn vrouw. Hoewel het slechts een klein landgoed was met een paar hectare land, was het bekend om zijn traditionele, hoogwaardige productie van Prosecco, Bianchetta en Verdiso wijn.

Giusti Wine ontwikkelde zich zeer snel, momenteel heeft het een oppervlakte van ongeveer 75 hectare wijngaarden.

De wijngaarden liggen tussen de heuvels van Montello en de rivier de Piave. Ze omarmen de abdij van de stad Nervesa della Battaglia.

Naast loepzuivere Prosecco's worden hier ook prachtige rode Veneto en Valpolicella wijnen gemaakt, o.a. Valpolicella Ripasso en Amarone. 

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...