Soave Il Casale Vergroot foto

Soave Il Casale

Vicentini Agostino

Een zeer complexe geur van rijp krachtig wit- en citrusfruit, naar rijpe appel en sappige peer maar ook naar kruidige dragon en lichte rookaccenten. Deze absolute topwijn krijgt jaar na jaar 3 glaasjes in de Gambero Rosso.

Heeft wel wat zuurstof nodig, dus in grote glazen schenken.

Meer details

Jaartal2016
DruifGarganega
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

15,90 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Azienda Agricola Vicentini Agostino ligt 19 km ten oosten van Verona in Colognola ai Colli aan de mondingsvallei van de schitterende Valle d'Illasi, waar behalve druivenstokken ook olijf- en kersenbomen groeien. Agostino Vicentini erfde hier 14 hectare wijngaarden van zijn vader. Hij bracht hem de liefde voor het terroir en 40 jaar ervaring in de wijngaard bij. Sinds 1990 is Vicentini nu in zijn eigen bedrijf actief.

Vandaag omvat het wijngoed 20 hectare, die grotendeels zijn begroeid met de voor Soave typische soort Garganega. Op de vulkanische bodem groeit de trebbiano di soave. Verder verbouwt men de rode druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinara. Inmiddels wordt de wijnmaker Vicentini behoorlijk geholpen door zijn kinderen Francesca en Emanuele en zijn echtgenote Teresa. Hun bekenste wijn is de Il Casale Soave, goed voor jaarlijks 3 glaasjes in de Gambero Rosso. 

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...