Soave Terre Lunghe Vergroot foto

Soave Terre Lunghe

Vicentini Agostino

Frisse, zeer zuivere en verfijnde droge witte wijn met een grote intensiteit en veel fris-fruitige, minerale en licht kruidige nuances. Zeer fraaie Soave met een mooie balans.

Meer details

Jaartal2017
DruifGarganega, Trebbiano di Soave
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

8,50 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Azienda Agricola Vicentini Agostino ligt 19 km ten oosten van Verona in Colognola ai Colli aan de mondingsvallei van de schitterende Valle d'Illasi, waar behalve druivenstokken ook olijf- en kersenbomen groeien. Agostino Vicentini erfde hier 14 hectare wijngaarden van zijn vader. Hij bracht hem de liefde voor het terroir en 40 jaar ervaring in de wijngaard bij. Sinds 1990 is Vicentini nu in zijn eigen bedrijf actief.

Vandaag omvat het wijngoed 20 hectare, die grotendeels zijn begroeid met de voor Soave typische soort Garganega. Op de vulkanische bodem groeit de trebbiano di soave. Verder verbouwt men de rode druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinara. Inmiddels wordt de wijnmaker Vicentini behoorlijk geholpen door zijn kinderen Francesca en Emanuele en zijn echtgenote Teresa. Hun bekenste wijn is de Il Casale Soave, goed voor jaarlijks 3 glaasjes in de Gambero Rosso. 

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...