La Emperatriz Reserva Vergroot foto

La Emperatriz Rioja Reserva

Finca La Emperatriz

Deze Rioja Reserva is een krachtige rode wijn en heeft 23 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Zwart fruit, een vleugje kruiden, vanille, cederhout, soepele tannines en een prachtige afdronk. 92/100 van Robert Parker!

Meer details

LandSpanje
Jaartal2014
DruifTempranillo
SluitingKurk
Schenktemperatuur17°
Inhoud75 cl

16,90 €

Meer informatie

De motor achter Finca La Emperatriz bestaat uit de broers Eduardo en Víctor Hernáiz. Sinds zij dit bedrijf in 1996 kochten, werken zij energiek aan de productie van kwaliteitswijnen. Ze trekken als het ware de aroma’s en smaken uit de grond van hun 101 hectare wijngaarden. Die liggen op 570 meter hoogte in het uiterste noordwesten van La Rioja, waar de omstandigheden behoorlijk ruig zijn.

De grond van de wijngaarden is arm, hard en bedekt met keien. Daar zijn Eduardo en Víctor blij mee, want, zeggen ze, ‘het geeft onze wijnen elegantie en een uitgesproken mineraliteit’. De bodem draineert goed en de laag stenen zorgt voor isolatie. Bovendien reflecteren de witte keien het zonlicht, zodat de druiven daar dubbel van profiteren.

De wijngaard is onderverdeeld in kleinere percelen. Ieder perceel heeft specifieke kenmerken wat betreft bodem en microklimaat, waar de broers de druivenrassen die ze er planten en de manier waarop ze de wijngaard verzorgen op aanpassen. ‘De kwaliteit van de wijn wordt geboren in de wijngaard’, is hun overtuiging. Met die kwaliteit zit het zeker goed, want hun wijnen scoren internationaal hoog. Zelf doen ze er nuchter over: ‘We maken wijnen die we zelf lekker vinden. En daar zoeken we mensen bij die ze ook lekker vinden.’

Reviews

Door op 24 Jan 2019 (La Emperatriz Rioja Reserva) :
(4/5

Lekker wijntje

Lekkere wijn, vlotte levering

 Rapporteer misbruik