Barbera d'Asti Petraia Vergroot foto

Barbera d'Asti Petraia

Col Dei Venti

Mooi terroir wijn, met intrigerende geur van vers rood fruit, wilde bloemen. In de mond harmonieus en mooi rond.

Meer details

RegioPiëmonte
AppelatieBarbera d'Alba
Jaartal2016
DruifBarbera
SluitingKurk
Schenktemperatuur16°
Inhoud75 cl

9,50 €

Dit product is niet langer op stock

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Algemeen
De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als de koning onder de Italiaanse wijnen.

Het wijnhuis Col Dei Venti wordt vandaag gerund door Ornella Cordara. Zij is opgegroeid in het wijnbedrijf van haar ouders, waar ze met haar zusje verstoppertje speelde tussen de wijnvaten van haar vader. Jaren later, wanneer ze opgegroeid was, heeft ze verschillende jaren gewerkt in het wijnbedrijf van haar familie, en heeft ze zowat de hele
wereld afgereisd.

In 2003 heeft ze de grote stap gezet : zelf een wijnbedrijf starten onder de noemer ‘Col Dei Venti’. Een enorme uitdaging, zeker in deze woelige tijden. Ze doet dit echter niet alleen, maar wordt ondersteund door haar zoon Ivan en dochter Sara.

De wijngaarden zijn schitterend gelegen tussen Langhe en Monferrato, waar ze zoveel mogelijk als een eenheid met de natuur tracht te werken. Ornella houdt van schilderen en is de auteur van al haar etiketten.

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...