Tawny Port Vergroot foto

Finest Reserve Port

Quinta de la Rosa

Donkerrood van kleur. Intense geur en smaak met rood fruit, rijpe tonen en een stevig karakter. De Finest Reserve is het visitekaartje van Quinta de la Rosa. 92/100 van Robert Parker. 

Meer details

LandPortugal
DruifTouriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca en Tinta Roriz
SluitingKurk
Schenktemperatuur12°
Inhoud50 cl

12,90 €

Dit product is niet langer op stock

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen.

Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te verbeteren. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port wordt er ook een voortreffelijke wijn en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt.

De wijngaarden profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk om te weten is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A. Dit is de absoluut hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Er wordt bij Quinta de la Rosa op dit moment veel geïnvesteerd in een nieuwe wijngaard en de aanplant van o.a. Touriga Nacional.

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...