La Rosa Red Vergroot foto

La Rosa Red

Quinta de La Rosa

Diep rood van kleur, veel kersenfruit in de geur en een plezierige frisheid in de smaak. Goed verweven houttonen, krachtig met toch voldoende elegantie.

Meer details

LandPortugal
RegioDouro
Jaartal2015
DruifTouriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão
SluitingKurk
Schenktemperatuur18°
Inhoud75 cl

12,90 €

Meer informatie

Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen.

Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te verbeteren. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port wordt er ook een voortreffelijke wijn en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt.

De wijngaarden profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk om te weten is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A. Dit is de absoluut hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Er wordt bij Quinta de la Rosa op dit moment veel geïnvesteerd in een nieuwe wijngaard en de aanplant van o.a. Touriga Nacional.

Reviews

Door (/, België) op 10 Oct 2017 (La Rosa Red) :
(4/5

Echt Douro wijntje

Als liefhebber van fijne Portugese wijnen, kan deze aangename wijn mij wel smaken, heerlijk prijs / kwaliteit!

 Rapporteer misbruik

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...