Norwood Shiraz-Cabernet Vergroot foto

The Verve Free Shiraz

Salomon Estate

De Verve Free Red 2014 is rijk en krachtig met heerlijke zwarte vruchten, zoethout en zachte tannines.

Deze rode wijn heeft 12 maanden gelegen op gebruikte eiken vaten. De "Free" in de naam verwijst naar het minimale gebruik van sulfiet.

Meer details

LandAustralië
Jaartal2013
DruifShiraz
SluitingSchroefdop
Schenktemperatuur19°
Inhoud75 cl

15,90 €

Dit product is niet langer op stock

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

In 1995 kochten Bertold Salomon en zijn vrouw Gertrud 50ha zachte heuvelgrond naast de rivier de Finniss, in Fleurieu Peninsula ten zuiden van Adelaide. Daar hebben zij Syrah / Shiraz, Viognier, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache en Mourvedre geplant. Het landgoed ligt op slechts 10 km van de Zuidelijke Oceaan en profiteert hierdoor van een koeler klimaat. 

Dit microklimaat is geweldig om de druiven te rijpen. Je smaakt de warmte van de middag in het fruit en de gekoelde zeelucht in de zuren. 

Voor lokale kennis en expertise is Salomon vanaf het begin geholpen door zijn vriend Mike Farmilo, die tot en met 1997 de belangrijkste rode wijnmaker van Penfold was. Het is duidelijk een winnende combinatie geweest.

Hun eerste wijnoogst was in 1998 en sinds 2002 pendeld Bertold en zijn familie tussen Australië en Oostenrijk, waar ze het beroemde Salomon Undhof leiden. 

Hun wijnen worden gekenmerkt door hun zuivere stijl, drinkbaarheid en diepgang. 

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...