Colli Aputrini Passerina Vergroot foto

Montepulciano d'Abruzzo Retro

Biagi

Mooie Montepulciano d'Abruzzo met 6 maanden rijping op eiken vaten. Geweldige prijs / kwaliteitsverhouding. 

Meer details

RegioAbruzzo
Jaartal2011
DruifMontepulciano
SluitingKurk
Schenktemperatuur19°
Inhoud75 cl

10,50 €

Dit product is niet langer op stock

Meer informatie

Biagi is door grootvader John Biagi opgericht in de jaren ’40. Hij probeerde toen met traditionele technieken kwaliteitsvolle wijnen te produceren. Zijn zoon Mariano zet zijn werk verder, met hetzelfde respect voor terroir.

In de jaren ’70 kocht de familie Biagi meer land, om hun activeiten uit te breiden. Zij beginnen, naast het maken van wijn, ook met de teelt van fruit en olijven. In 2006 nemen erfgenamen Fabrizio en Luca Biagi de zaak over, de ene specialiseerd zich in het telen van fruit en olijfolie, de andere neemt de wijngaarden over. Zij maken er een topdomein van en beginnen met de export van hun producten.

Biagi heeft momenteel twintig hectare, beplant met wijngaarden, olijfbomen en fruitbomen. De wijngaarden staan op het grondgebied van Colonnella, vlakbij de Adriatische kust, in het hart van de Teramo heuvels. Het microklimaat zorgt samen met de kleigronden voor uitstekende condities voor het maken van hun wijnen.

De belangrijkste druiven soorten van deze regio zijn: Montepulciano d’Abruzzo, Trebbiano d’Abruzzo, Passerina en Pecorino.

 

Reviews

Door (Hasselt, België) op 07 Jun 2017 (Montepulciano d'Abruzzo Retro) :
(4/5

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...