Colli Aputrini Passerina Vergroot foto

Colli Aputrini Passerina

Biagi

Passerina is een oud, autochtoon wit druivenras dat zowel in de Marken als de Abruzzen groeit. Frisse, mineralige wijn. Mooie referentie voor de streek.

Meer details

RegioAbbruzo
Jaartal2015
DruifPasserina
SluitingKurk
Schenktemperatuur
Inhoud75 cl

11,50 €

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Biagi is door grootvader John Biagi opgericht in de jaren ’40. Hij probeerde toen met traditionele technieken kwaliteitsvolle wijnen te produceren. Zijn zoon Mariano zet zijn werk verder, met hetzelfde respect voor terroir.

In de jaren ’70 kocht de familie Biagi meer land, om hun activeiten uit te breiden. Zij beginnen, naast het maken van wijn, ook met de teelt van fruit en olijven. In 2006 nemen erfgenamen Fabrizio en Luca Biagi de zaak over, de ene specialiseerd zich in het telen van fruit en olijfolie, de andere neemt de wijngaarden over. Zij maken er een topdomein van en beginnen met de export van hun producten.

Biagi heeft momenteel twintig hectare, beplant met wijngaarden, olijfbomen en fruitbomen. De wijngaarden staan op het grondgebied van Colonnella, vlakbij de Adriatische kust, in het hart van de Teramo heuvels. Het microklimaat zorgt samen met de kleigronden voor uitstekende condities voor het maken van hun wijnen.

De belangrijkste druiven soorten van deze regio zijn: Montepulciano d’Abruzzo, Trebbiano d’Abruzzo, Passerina en Pecorino.

 

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...