Famille Perrin Côtes du Rhône Village Vergroot foto

Côtes du Rhône Villages

Famille Perrin

Geslaagde combinatie van karakter en plezier binnen een solide structuur tegen een zeer schappelijke prijs. De combinatie van Mediterrane rijpheid, smaakvolle, zeerzachte zuren en degelijke tannines zonder agressie, doet het erg goed.

Meer details

RegioCôtes du Rhône
Jaartal2013
DruifGrenache, Syrah, Mourvèdre
SluitingKurk
Schenktemperatuur18°
Inhoud75 cl

10,90 €

Op voorraad

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Algemeen
De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Ze zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.


De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat ze besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals
Ventoux, Lubéron, Côtes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Dit alles met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn immers groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.

 


Degustatie
De kleur is vitaal, krachtig kersrood met een schakering zwart maar nog net transparant. De neus is subtiel gekruid, met een vruchtrijke Rhôneexpressie met florale en frisse accenten (viooltjes, kersen). De peperigheid en vinositeit (alcohol-gerelateerde aroma's) zijn beduidend discreter dan bij de meeste Rhône-wijnen. De smaak kent een sappige/krokante aanzet en een hechte, fluwelige textuur. Hij is vitaal, maar ook verleidelijk, met een degelijke
gestructureerde, hechte materie. Het alcoholgehalte zit goed verscholen. De combinatie van Mediterrane rijpheid, smaakvolle, zeer zachte zuren en degelijke tannines zonder agressie, doet het erg goed.

 


Serveren
Een breed inzetbare eetwijn (lunch, diner, buiten de maaltijd/barbecue). Lekker bij vlees (konijn, jong lam, jong wildzwijn), vis (op de huid gebakken vis, bouillabaisse) of kaas (Saint Marcellin kaas en belegen kaas van de koe).

Reviews

Geef als eerste een review !

Download

TF Perrin CDR Village

Download hier de technische fiche.

Download (0)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...