Famille Perrin Châteauneuf-du-Pâpe Les Sinards Vergroot foto

Châteauneuf-du-Pâpe Les Sinards

Famille Perrin

Mooie Châteauneuf-du-Pâpe, vooral gemaakt van Grenache. Intense neus van rood en zwart fruit, peper en kruiden. Volle, zachte smaak met fijne tannines. 

Meer details

AppelatieChateauneuf-Du-Pâpe
Jaartal2010
DruifGrenache, Mourvèdre, Syrah
SluitingKurk
Schenktemperatuur17°
Inhoud75 cl
BiologischJa

28,90 €

Op voorraad

Waarschuwing: laatste producten!

Nog geen reviews
Schrijf een review

Meer informatie

Algemeen

Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is.

Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes.

Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt.

Reviews

Geef als eerste een review !

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...