Wijndomeinen

Wijndomein Battista BorgognoFrancesco Borgogno vestigde Fratelli Serio en Battista Borgogono in 1897. Destijds was hij de enige wijnmakerij op de Cannubi-heuvel. Hij was al meer dan 30 jaar burgemeester van de stad Barolo, die een informele vereniging van kwekers leidde en hielp om problemen op te lossen in de wijngaarden en daarbuiten. Het landgoed is sinds het begin in de familie geweest, en de nu voorgaande generatie zussen Anna en Paola Borgogno geven momenteel de leiding over aan de dochters Emanuela en Federica. Het domein heeft in 2017 hun 120 jarige bestaan gevierd!


Naast het bezit van 3 hectare op de top van Cannubi, huurt de familie Borgogno nog in totaal ongeveer 7 hectare wijngaarden hoofdzakelijk gelegen in de provincies Barolo, Novello en Diano d'Alba. Het hele werk, van het snoeien tot de selectie van de druiven voor de oogst, worden persoonlijk door de familie verzorgd. Dit om gezonde en echte druiven te verkrijgen en wijnen te produceren die het land alle eer aan doen. 


Hun eigen heuvelachtige wijngaard omvat net iets minder dan 15 hectare in de Cannubi regio. Cannubi wordt beschouwd als de Grand Cru van Piëmonte. Het is een magische plek waar in de geschiedenis steeds de beste wijn van Barolo gemaakt is. De oudste bestaande fles van deze regio is dan ook een Cannubi 1752!


De crus van Serralunga en Monforte zijn bekend om hun kracht. De majesteit van Cannubi ligt in zijn opgeheven, florale aromaten met een verhemelte gekenmerkt door elegantie en toegankelijke structuur. Zoals bij alle grote wijnen zijn hun wijnen gemaakt om te verouderen, maar in tegenstelling tot veel Barolo's zorgen de Cannubi ook voor veel plezier bij jeugdige wijnen. 


Naast Barolo's maken zij ook uitstekende Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen, dewelke afkomstig zijn van hun gehuurde wijngaarden in Barolo, Novello en Diano d'Alba. 
Toon 1 - 4 van 4 items
Toon 1 - 4 van 4 items