Wijndomeinen

Wijndomein Bodegas Terras Gauda


Bodegas Terras Gauda ligt in het noodwesten van Spanje en  maakt een aantal buitengewone goede wijnen. Naast de bekende albariño-druif gebruiken ze ook loureiro (gekend vanuit de de Vinho Verde regio in Portugal), en de bijna uitgestorven Caiño-druif.


Caiño is een late rijping en lage opbrengst druif, die de zuurtegraad goed behoudt. Hun La Mar wijn bestaat uit 100% Caiño, zeer uitzonderlijk in de regio.


Een deel van hun filosofie is om albariño te mengen met andere lokale druifvariëteiten om verschillende expressies te bieden. Hun vlaggenschip, O Rosal, bestaat uit Albariño, Loureiro en Caiño. Ze maken ook een 100% albariño, Abadia de San Campo genaamd.


Een reductieve wijnbouwfilosofie die gebruik maakt van inheemse gisten en roestvrij staal wordt gebruikt om de frisse, aromatische diepten van deze rassen te accentueren.


Terras Gauda is 160 hectare groot en is gelegen in de O-Rosal vallei aan het einde van de Miño rivier, met wijngaarden tussen 50 en 150 meter boven zeeniveau, op rollende heuvels vlak naast de bossen.Toon 1 - 3 van 3 items
Toon 1 - 3 van 3 items