Wijndomeinen

Wijndomein Avanzi

 


Avanzi Lugana Garda
We zijn trots om de wijnen van Azienda Agricola Avanzi te kunnen aanbieden. Een traditioneel familiebedrijf uit de regio van het Garda meer. De Avanzi familie startte het bedrijf in 1931 onder leiding van Giovanni Avanzi. De kwaliteteit in deze wijnen zijn duidelijk waarneembaar, afkomstig uit de Classico gebieden en de Lugana. 

Avanzi heeft ruim 45 ha wijngaard en 25 ha olijfboomgaard. In 2007 werd hun nieuwe cantina opgeleverd, voorzien van 800m2 kelder. Door middel van zonnepanelen wordt jaarlijks zo'n 25.000 kilowatt opgewekt. 

Elk grondgebied heeft zijn eigen wijn, dit is de Avanzi filosofie. De bijzondere kleibodem van het gebied rond Sirmione haalt het beste uit de Lugana naar voren. De Valtenesi is dé bodem voor de druiven van de Chiaretto en de rode wijnen van Garda. Alle wijngaarden van Avanzi hebben bevoorrechte en strategische posities in de zuid-westkust van het Gardameer.


Enkele jaren terug zijn zij met een nieuw domein begonnen onder de naarm "Romanctica" in het hartje van Franciacorta. Met succes, hun Franciacorta Satèn wint de laatste jaren prijs na prijs. 
Avanzi Garda

Toon 1 - 8 van 8 items
Toon 1 - 8 van 8 items